Sigrid Kaag. Sigrid Kaag. Grijp haar bij de kraag en schop haar uit Den Haag!

Wat echt een dieptepunt is is de massale verontwaardiging over een actie dat zich kritisch uitlaat over de ontnomen vrijheid en wantoestanden dankzij corona beleid hier in Nederland. Dat is pas een dieptepunt, het feit dat men daar dan verontwaardigd over is.

Waar blijft de massale verontwaardiging over de lockdown, de verplichte mondkapjes, uitgestelde zorg, massale faillissementen en depressies onder de jeugd. Waar blijf de verontwaardiging over de avondklok en de leugens van het kabinet? Waar blijft de verontwaardiging over vaccinatiepaspoorten, testsamenleving en medische apartheid in ons land? Waar blijft de verontwaardiging over de politieverhoren van het BPOC2020 en het geweld wat zich op het Museumplein en Malieveld hebben afgespeeld?

Misschien moeten wij stoppen met het herdenken en eens beginnen met het leren van de lessen uit het verleden. De daad van herdenken heeft schijnbaar geleid tot een passieve mentaliteit en een gemakzucht met betrekking tot onze werkelijke vrijheid of in dit geval, afwezigheid van.

De schijnbare onverschilligheid naar de wanpraktijken die momenteel op aarde plaatsvinden, dat is een dieptepunt.

Wat ook een dieptepunt is is het feit dat partijen zoals VVD en D66 nog steeds tot de grotere partijen behoren terwijl zij bewezen onbetrouwbaar zijn en ons land kapot hebben gemaakt met hun leugens en beleid. Ze zijn pas begonnen dus maak je borst maar nat. Onze tolerantie voor dit soort wanpraktijken geeft dit soort boosdoeners vrij spel om onze levens totaal te controleren.

De mensheid is zelfdestructief. Het is niet voor niets dat alle grote beschavingen voor ons volledig kapot gegaan zijn. Uit het as van de vorige beschaving herrijst dan een nieuwe beschaving die zal vallen voor dezelfde valkuilen – de zucht naar macht en controle.

Wanneer wij de les echt leren dat weet ik niet. Ik weet wel dat wij wat mij betreft voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid een kans hebben op een positieve wending door onze eigen actieve liefdevolle bijdrage aan de mensheid.

Het is daarom belangrijk om niet alleen de verbinding te blijven opzoeken en het onrecht te blijven benoemen maar ook om als individu te blijven groeien. In deze tijd zullen wij ook afscheid moeten nemen van mensen die achterblijven in hun bewustzijn. Niet iedereen is te redden en jij hebt daar ook niets over te zeggen.

Waar jij wel wat over te zeggen hebt is je eigen ontwikkeling en hoe jij omgaat met de uitdagingen van onze generatie. Koester jezelf. Wakker de passie voor vrijheid aan met de vlammen van liefde.

Nee, je staat er niet alleen voor. In deze tijd ontwaken meer mensen per dag dan ooit tevoren. Hiervan ben ik overtuigd. Zorg daarom goed voor jezelf en elkaar. Behandel elkaar met respect en bescherm elkaar. Elk persoon telt mee en elke bijdrage, hoe klein en bescheiden deze ook moge wezen maakt het verschil en dat is geen dieptepunt… nee, dat is het absolute hoogtepunt in deze krankzinnige tijd.

Pin It on Pinterest