De weg van liefde

Wanneer ik mijn gevoel volg dan vindt het leven altijd de juiste weg voor mij. Zelfs op momenten waarop alles in lijkt te storten en je alle grip verliest op dat wat je dierbaar is. Als je naar je hart blijft luisteren met oprechtheid en waarheid dan kom je altijd weer op je beentjes terecht.

Wanneer ik mijn gevoel niet volg dan volgt stress, weerstand en ongeluk. Het is alsof het leven je wil vertellen dat je niet het meest ideale pad bewandeld, maar dat je afwijkt van wat liefde voor je in petto heeft. Er is een reden waarom stress, verdriet, wanhoop, frustratie, angst en haat zo vervelend aanvoelt. Het is je kompas dat telkens aangeeft hoeveel je afwijkt.

Mijn gevoel volgt de weg van de liefde en in deze belevingswereld van liefde horen geen QR codes, mondkapjes, uitsluiting, verdeeldheid, censuur en afgunst. In de wereld van liefde past geen totalitair regime die onze vrijheden beperken en ons continu controleren. In liefde kunnen leugens niet bestaan, maar regeert de waarheid en het vertrouwen.

In mijn wereld van liefde vieren we allemaal samen het leven. Gaan we samen de uitdagingen aan in het leven en doen we dat altijd met compassie, wijsheid en menselijkheid.

Drang, dwang, plicht, het zijn woorden van een oude en zieke wereld. In liefde volstaat het vertrouwen in elkaar en waarborgen we elkaars vrijheid als het grootste goed en de fundamentele kracht van creatie. We kunnen niet zonder deze vrijheid. Het is de zuurstof van onze ziel.

Het is in deze liefdevolle, vrije en creatieve wereld waar wij als mensen kunnen groeien en bloeien tot stralende wezens die de kosmos zullen verkennen terwijl hun eigen wereld een paradijs is en een baken van hoop en vrijheid in het hele universum.

Echter in de wereld van de Elite en de huidige macht houdt dat allemaal op te bestaan. Dat is wereld van afgunst en angst. Een wereld van haat en wantrouwen. Een wereld van eindeloze regels die ons beperken en systemen die ons non-stop controleren en manipuleren.

In deze wereld van de Elite bestaat er geen authenticiteit meer. Creatieve expressie is ingeruild voor uniforme gehoorzaamheid. Het is een kunstmatige wereld dat bestaat in een constante toestand van gecreëerde schaarste en ongelijkheid vermomd als inclusie.

Deze wereld draait alleen om de belangen van de Elite en hun angst de macht en controle te verliezen. Hun woorden, hun agenda’s hun hele hebben en houden is erop gericht om de zieke ego te dienen ten koste van de vrijheid van anderen. Het is nemen van anderen in een constant en onverzadigbaar verlangen naar nog meer. Het is deze manier van leven dat armoede is. Een armoede van geest en ziel.

Het is dit armoedige vooruitzicht dat haaks staat op mijn gevoel van liefde en ik blijf mijn gevoel volgen want het heeft me nooit in de steek gelaten en dat zal het ook nooit doen. Het is het gouden pad en vroeg of laat zal de roep om dit te volgen niet meer te onderdrukken zijn of anders diep en diep ongelukkig zijn.

We kunnen alleen onszelf in de steek laten door niet meer naar dat gevoel te luisteren en de vlam van liefde in ons te laten doven. Vrijheid betekent namelijk ook de vrijheid om af te dwalen van dat gouden pad en daar de prijs voor betalen.

Daarom blijf ik vechten. Niet met gebalde vuist maar met open handen en vurige passie, liefde en wijsheid. Ik weet zeker dat het paradijs al bestaat. We hoeven het alleen maar toe te laten.

Pin It on Pinterest