De waanzin van modellen

Is het acceptabel om iemand voor 2 jaar op te sluiten voor iets wat zij nog niet gedaan hebben alleen omdat een team van mensen met modellen de voorspelling hebben gedaan dat de persoon mogelijk geweld kan gaan plegen op basis van stemverheffing en een variant van rode wangetjes? Klinkt absurd toch? Idioot zelfs? 

Mee eens.

Maar waarom accepteren wij dat 17,5 miljoen mensen worden opgesloten voor modellen en voorspellingen over wat een virus en de varianten mogelijk kunnen veroorzaken in de toekomst? 

Onze grondrechten en daarmee onze vrijheden kunnen niet zomaar beperkt worden op basis van vermoedens of preventief handelen. Je gaat mensen niet preventief opsluiten. Zo werkt het recht niet.

Als mensen massaal ziek worden van de varianten en de ziekenauto’s op en af rijden en de begrafenisondernemers wachtlijsten van weken hebben dan is er sprake van een toetsbare en meetbare noodsituatie waarbij vergaande maatregelen noodzakelijk zijn en zelfs dan als laatste redmiddel en geen seconde langer dan nodig.

Het is duidelijk dat er geen sprake is van een noodgeval. Dat laten de feiten zien. De echte cijfers. Niet de pessimistische modellen van OMT leden en internationale compagnons. Onze vrijheid weegt vele malen zwaarder dan een vage mogelijkheid op basis van modellen en vermoedens. 

Nogmaals. Preventief opsluiten om erger te voorkomen is een absurditeit. Een travestie van onze rechtstaat.

Het aanhoudende onrechtmatige handelen van een inmiddels demissionair kabinet moet onmiddellijk stoppen. We worden in de maling genomen door te denken dat zij dit mogen doen.

Ik heb Breaking News. Je kan en mag nooit een heel land opsluiten voor een virus met het gemiddeld vastgestelde IFR van 0,23.

11 maanden zowat hebben wij massaal toegestaan dat onze mentale en sociale gezondheid kapot gemaakt is en inmiddels volgen de lichamelijke klachten als gevolg van de lockdowns.

Een samenleving mag nooit totaal ontwricht raken op basis van prognoses. Onze rechtstaat dient onze overheid te toetsen op deze regel en indien nodig te corrigeren!

Als de rechtstaat daar niet meer toe in staat is dan is er feitelijk geen rechtstaat meer en dan blijft er maar 1 ding over.

Burgerlijke ongehoorzaamheid totdat recht weer zegeviert. 

Pin It on Pinterest