The Wave

Als jij je afvraagt hoe het kan dat je de enige bent in de supermarkt zonder mondkapje en dat anderen je inmiddels vies en afkeurend aankijken terwijl iedereen weet dat deze kapjes niet werken dan zal The Wave uit 1981 het een en ander voor je duidelijk maken. Dezelfde sociale dynamiek speelt nu een prominente rol in de corona-zwendel. Dit gaat verder dan wel of geen mondkapje dragen. Wij begeven ons op zeer gevaarlijk terrein. Er ontstaat enorme polarisatie. Mensen die Gezond Verstand krantjes uitdelen worden inmiddels in elkaar geslagen en de kans dat je met de dood bedreigd wordt omdat jij geen mondkapje draagt wordt met de dag groter. Politie-agenten en BOA’s gebruiken steeds vaker geweld en dwang om corona maatregelen te handhaven en speciale klik lijnen worden door de buren gebeld om te attenderen op kinder–feestjes waar meer dan 4 mensen bij aanwezig zijn.

De propaganda machine draait overuren. Elk serieus tegengeluid met een beetje bereik wordt door censuur het zwijgen opgelegd en sociaal contact wordt strafbaar gesteld. Mensen worden nu standaard gezien als potentiële dreiging voor de volksgezondheid en de grondwetten worden door nood-verordeningen en een aankomende machtigingswet (spoedwet) opzij geschoven. Rechters spreken geen recht meer maar zijn een verlengde van de staat geworden.

Er wordt een schijn samenhorigheid gecreëerd. Samen moeten wij corona eronder krijgen is het motto en als jij opkomt voor je mensenrechten dan ben je verkeerd bezig. Kritische mensen worden geframed als terroristen of complot-gekkies. Het wordt steeds extremer. Terwijl de kunstmatig gecreëerde cijfers alsmaar blijven stijgen krijgen wij als volk de schuld van deze stijging. Wij houden ons niet voldoende aan de maatregelen en daarom moeten er strengere maatregelen komen. Dat hebben wij aan onszelf te danken klinkt het uit de monden van Rutte en de Jonge. Inmiddels loopt zowat iedereen met een niet werkend mondkapje rond en ontwijken ze ieder contact. De ondernemers hebben hun deuren weer moeten sluiten ondanks alle voorzorgsmaatregelen die zij braaf getroffen hebben om toch open te kunnen blijven. Het heeft niets uitgemaakt. Wij houden ons niet voldoende aan de maatregelen. Deze lockdown is onze schuld.

Zie je hoe dat gaat? Als je alles op een rijtje zet dan zie je hoe ver het al gaat. De grenzen zijn vervaagd en het ging uiteindelijk heel erg makkelijk.

Het is tijd dat wij als mensheid een stap richting volwassenheid nemen en eindelijk eens gaan leren van de fouten uit het verleden.

Zeg niet dat je nooit gewaarschuwd bent. De uitkomst is aan jou.

Pin It on Pinterest