De Calvine UFO zaak

Op 4 augustus 1990 maakte twee wandelaars, 6 foto’s in de Schotse Hooglanden van een UFO dat werd achtervolgd of geëscorteerd door twee gevechtsvliegtuigen. Veel duidelijkheid hierover is er niet want een groot deel van de informatie is nog steeds geclassificeerd als topgeheim.

De locatie van de UFO-sighting

De gigantische UFO bleef volgens de twee getuigen een tijd lang stil in de lucht hangen voordat het met onvoorstelbare snelheid verticaal de lucht in schoot en uit het zicht verdween.

De echte foto die is vrijgegeven

De twee wandelaars stuurde de negatieven naar een Schotse krant die de negatieven vervolgens aan de overheid overhandigde voor ‘onderzoek’. Er kwam nooit een verhaal in de krant en de negatieven verdwenen om nooit meer gezien te worden. Althans, dat zou je denken.

32 jaar later en dankzij het initiatief voor het vrijgeven van steeds meer overheidsdocumenten e.d. die betrekking hebben op het UFO / UAP-fenomeen zijn er toch foto’s boven water gekomen.

De foto’s die je nu ziet zijn volgens mij de meest heldere foto’s van een UFO ooit genomen, maar waar we precies naar kijken blijft nog steeds een raadsel.

Ik ben zelf in mijn leven twee keer getuige geweest van een UFO. Met al mijn rationele denkvermogen en kennis van zaken heb ik ook hier nooit een definitieve verklaring voor kunnen geven. Ik weet alleen dat waar ik van getuige was een blijvende indruk heeft achtergelaten en mij alleen maar verder heeft gevormd om te blijven zoeken naar de waarheid, zelfs wanneer deze waarheid met leugens en geheimzinnigheid voor ons verborgen gehouden wordt.

Fox Mulder in de serie The X-files

THE TRUTH IS OUT THERE

Pin It on Pinterest